Dr. Siklós Krisztina

Bizonyára jól mutat egy bemutatkozásnál, ha valaki leírja, hogy már kiskorában a babáit gyógyítgatta, és öntudatra ébredésének korai éveiben eldöntötte, ha felnő, orvos lesz. Velem ez nem így történt. Viszonylag későn, a gimnázium végén, szülői rábeszélésre („…. lesz fiam legalább egy normális szakmád …”) döntöttem úgy, hogy az orvosi egyetemre jelentkezem.

Lassan két évtizedes praktizálást követően elmondhatom, hogy döntésemet nem hogy nem bántam meg, de nagyon hálás vagyok, hogy ezt a pályát választhattam. (Bár az, hogy „normális szakmám” lett-e, nézőpont kérdése.) Az egyetem évei alatt fogalmazódott meg bennem, hogy majd a gyermekek gyógyítása területén szeretnék elhelyezkedni. Talán a gyerekek őszintesége, sajátos humora miatt. Nagy kiváltság ezért a sorstól, hogy 14 évig a Heim Pál Gyermekkórház bőrgyógyászati osztályán dolgozhattam, ahol aktívan részt vettem mind az osztályos, mind az ambuláns betegellátásban. Az itt eltöltött évek alatt két gyermek édesanyjává váltam, ami tovább segített a kisebbekkel való közös hangnem megtalálásában és a feléjük irányuló együttérzésben.

Dr. Noll Judit

Világéletemben orvos szerettem volna lenni, talán mert örömet szerez, ha segíthetek másoknak. Barátaim szerint „empatikusan tudok hallgatni”, érdekelnek az egyéni történetek, és mint a krimiben, szívesen bogozgatom a szálakat. Kalandvágyból Magyarországon maradtam, mert legjobban mégis a honfitársaimmal értek szót.

Általános orvosi diplomámat a Semmelweis Egyetemen szereztem 1993-ban. 1993-1999 között a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézetben dolgoztam osztályos orvosként, majd professzor Török Éva meghívására 1999-ben a Heim Pál Gyermekkórház Bőrgyógyászati Osztályára kerültem, ahol 18 éven át az ambuláns és az osztályos betegellátásban egyaránt tevékenyen részt vettem, időközben főorvossá avanzsáltam.

1999-ben csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2007. áprilisban bőrgyógyászatból szereztem szakvizsgát. Német és angol nyelven beszélek. Szabadidőmben koncertre, operába és színházba járok, nyomtatott – kézbe vehető - irodalmat olvasok és nem mellesleg haematológus férjemmel egyetemben 3 gyermekemet terelgetem.

Kérjen időpontot!

Kapcsolat Hívás most!