Skinical Gyermekbőrgyógyászati Rendelő

G yermekbőrgyógyászati rendelőnk Budapest szívében, meleg és barátságos környezetben, nagy tapasztalattal rendelkező szakorvosokkal várja gyermekkorú pácienseit.

Miért pont gyermekbőrgyógyász?

Mert mi tudjuk, hogy a gyerekek nem „kis felnőttek”. A gyermekek bőre eltérően a felnőttekétől, ki van téve a fejlődéssel és hormonális változással járó hatásoknak.

A csecsemők, kisdedek és serdülők számos olyan bőrbetegségben szenvednek, amelyek felnőtteknél nem, vagy más formában fordulnak elő, vagy másképp zajlanak, ezért felismerésük speciális szaktudást és sok gyakorlatot igényel. Az általános bőrgyógyász többnyire nem rendelkezik ehhez kellő gyakorlattal, a gyermekorvos pedig a mélyebb bőrgyógyászati ismeretek hiányában, inkább csak a leggyakoribb és legegyszerűbb gyermekkori bőrbetegségeket (pl. bárányhimlő) tudja diagnosztizálni és gyógyítani. Ebben az életkorban megjelenő bőrpanaszokkal ezért érdemes gyermekbőrgyógyászhoz fordulni, hiszen a gyakorlott szem könnyebben felismeri a bőrtüneteket, ami meggyorsítja a kórisme felállítását és az ennek megfelelő kezelés elindítását, a gyermeket és a szülőt pedig megkíméli a további felesleges vizsgálattól. Nem utolsó sorban a gyerekek más bánásmódot, beszédstílust és barátságos környezetet igényelnek.

Tizenéves gyermeke zavaró pattanások miatt szenved?
Aggódik csecsemője éranyajegye miatt?
Tudni akarja, hogy gyermeke bőrtünete nem utal-e komolyabb belső szervi betegségre?

Forduljon hozzánk bizalommal!

 • Uszodaszemölcs
  Uszodaszemölcs

  Az uszodaszemölcs (un. molluscum contagiosum) egy vírus (un. poxvírus) által okozott fertőző bőrbetegség...

 • A koszmóról
  A koszmóról

  Kismamák és családtagok számára gyakran ijesztő, amikor a csecsemő fejbőrén zsíros, sárgás-barnás felrakódás jelenik meg...

 • Atópiás dermatitisz
  Atópiás dermatitisz

  Az atópias dermatitisz vagy atópiás ekzema egy krónikus, ill. krónikusan kiújuló, genetikailag meghatározott veleszületett hajlamon alapuló...

 • Pelenkakiütés
  Pelenkakiütés

  A pelenkakiütés kifejezést a pelenkával fedett bőrterület gyulladására használjuk, függetlenül a kiváltó októl...

Kérjen időpontot!

Kapcsolat Hívás most!